Home

Achtergrond 7 reacties

Nieuw antibioticum ontdekt

Boston – Amerikaanse en Duitse onderzoekers hebben voor het eerst in ongeveer dertig jaar een nieuw type antibioticum ontdekt. Het antibioticum komt uit een bacterie die tot nu toe niet gekweekt kon worden.

Het gaat om de bodembacterie teixcobactin, waarvan eerder nog niet bekend was dat het een antibioticum maakt. Het middel blijkt bij muizen zeer effectief bacteriën te bestrijden, waaronder de MRSA-bacterie. Ook tuberculose zou behandeld kunnen worden met dit antibioticum. De Leidse microbioloog Gilles van Wezel verwacht dat als alles goed gaat met de ontwikkeling het middel over een jaar of tien op de markt is.

Laatste reacties

 • alco1

  Ik had toch echt gedacht dat hier veel reacties op zouden komen?

 • kleine boer

  ja alco1 ik ook. Zelfs trijnie niet

 • abtje

  Tja Alco, wat wil je horen? Het heeft de wetenschap DERTIG JAAR gekost om een nieuw AB te ontdekken. Dezelfde wetenschap die beweerde nadat penicilline ontdekt was dat dit constant zou gebeuren en daarom eigenlijk zonder nadenken ongecontroleerd gebruikt kon worden.
  Nu zal dit wel financieel helemaal uitgemolken worden. Hoop dat ze hier wel slimmer mee omgaan zodat de mens heel lang profijt kan hebben van deze AB. Dus zolang mogelijk zonder resistentie opbouw, wat ongetwijfeld heus wel weer gaat gebeuren.

 • Mels

  Blijkt maar weer dat antibioticum een natuurlijk iets is en dus,als je het goed bekijkt, gewoon biologisch.

 • abtje

  Mels, als je door een gifslang gebeten wordt is er ook niets aan de hand.
  Puur biologisch, je gaat er alleen wel dood aan.

 • alco1

  Vast staat wel dat mijn vader een infectie net na de oorlog heeft overleeft dankzij AB.

 • Mels

  Jep. Right. Bedoel natuurlijk dat we de kansen die de natuur ons bied gewoon en met verstand uiteraard moeten gebruiken.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.