Home

Achtergrond 1078 x bekeken 5 reacties

Premier: Rusland boycot bijna alle voedsel EU

Moskou - Rusland verbiedt vanaf donderdag de import van vrijwel alle voedsel uit de Europese Unie. Dat heeft premier Dmitri Medvedev donderdag tijdens een vergadering van het kabinet gezegd.

De maatregel gaat zeker een jaar duren en is een reactie op de sancties die tegen Rusland zijn genomen wegens de houding van het land tegenover de opstand van pro-Russische separatisten in het oosten van Oekraïne.

Rusland verbiedt de invoer van fruit, groenten, vlees, vis, melk en zuivelproducten uit de 28 lidstaten van de Europese Unie. De maatregel geldt ook voor de invoer uit de Verenigde Staten, Noorwegen, Canada en Australië.

Laatste reacties

 • Marco22

  Net die hoge hekken om de melkfabrieken gezet om die russen te pleasen. Willen ze in ene niet meer. Nou ja, lange rijen en lege schappen in hun supers houden Petjer en Nadja ook niet van. Dat zal Poetie snel van inzicht veranderen.

 • Ceas

  Russian Prime Minister Dmitry Medvedev signs government resolution banning beef, pork, poultry, fish, cheese, milk, vegetable and fruit imports from Australia, Canada, EU, US and Norway for one year. Alcohol does not fall under ban on imports of food to Russia from EU and US.

 • ohzo

  @ marco22, knap kortzichtig gedacht van je..

 • koestal

  De Russen zullen toch moeten eten,waar willen ze het voedsel nu vandaan halen ? De melkproductie in Rusland is elk jaar lager door slecht management,hoe lossen ze dat op? Lege schappen in de winkel zullen de populariteit van Poetin geen goed doen

 • koestal

  Russen houden van Wodka en kaviaar

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.