Home

Achtergrond 8 reacties

Per trekker naar Afrika

Per trekker naar Gambia? Volgend jaar kan het. De trekker is voor de boeren daar. Boer Helpt Boer is avontuur en een goed doel in één.

Volgend jaar 26 mei vertrekt een trekkertocht naar Gambia, een rit van 5.500 kilometer die in een week of zes gereden wordt. Het doel is tweeledig. Enerzijds is er het avontuur, anderzijds is er het goede doel, want de trekkers worden geschonken aan arme boerengemeenschappen Het project heet dan ook Boer Helpt Boer en Boerderij ondersteunt als mediapartner dit initiatief. Wie mee wil, kan zich nu al opgeven via deze website en sponsors gaan verzamelen.

Liefst een Ford of MF
Meedoen kan het beste met een Massey Ferguson of Ford, voorzien van een viercilinder Perkins-motor. Hiervoor zijn in Afrika relatief eenvoudig onderdelen te verkrijgen. Als bouwjaar geldt: vóór 1991. Jongere trekkers bevatten vaak elektronica en dat is in Gambia niet praktisch.

Op het moment dat een deelnemer zich inschrijft, hoeft de trekker overigens nog geen feit te zijn. Er is nog alle tijd er eentje op de kop te tikken.

Inschrijven?
Het inschrijfgeld bedraagt €480 per persoon. Hier komen nog aanvullende kosten bij voor brandstof voor onderweg, visa, verzekeringen, vaccinaties, overnachtingen, ferry, terugvlucht etc. Reken op ongeveer €4.500 per persoon exclusief de trekker. De tocht vertrekt op 26 mei 2015 vanuit Nederland. Wie mee wil rijden, kan zich opgeven via de organisatie: Boer Helpt Boer, postbus 13033, 3507 LA in Utrecht. Telefoon: 030-276 16 01. Inschrijven kan ook via de website. Daar is ook alle overige informatie te vinden.

Sponsoren?
Wie Boer Helpt Boer wil sponsoren en het logo van zijn of haar bedrijf aan dit project wil verbinden, kan hiervoor contact opnemen met de organisatie.

Foto

 • Trekkers kunnen in Gambia de boerengemeenschappen vooruit helpen. Nu gebeurt veel nog met de hand.

  Trekkers kunnen in Gambia de boerengemeenschappen vooruit helpen. Nu gebeurt veel nog met de hand.

 • Wie Boer Helpt Boer wil sponsoren en het logo van zijn of haar bedrijf aan dit project wil verbinden, kan hiervoor contact opnemen met de organisatie.

  Wie Boer Helpt Boer wil sponsoren en het logo van zijn of haar bedrijf aan dit project wil verbinden, kan hiervoor contact opnemen met de organisatie.

Laatste reacties

 • GerardBlom

  Goed initiatief! Maarre... Worden die trekkers nu ook uitgerust met AdBlue en filters, om het Afrikaanse platteland over 20 jaar niet compleet vervuild aan te treffen? Of misschien vervuilen die trekkers daar niet...

 • jordi 1455

  De boer flinke onkosten maken en zijn trekker weggeven, die bedenker dacht zeker dat bij boeren bulken van het geld. De werkelijkheid is dat de meeste boeren veel schulden hebben en een trekker. Waarom overtuigt hij de ontwikkelingsorganisaties niet om een hoop trekkers in India te kopen waar veel ford en MF kopieën worden gebouwd en onder die arme boeren te verdelen, want die ontwikkelingsorganisaties bulken pas van het geld.

 • flyinghollander

  Vind het een raar plan. Het land heeft een overvloed aan werkhanden en gaan ze een trekker schenken??? Wie bedenkt zoiets?
  En onderhoud,reperatie?

  Ach goed gevoel koop je er wel weer voor.

 • richtr

  Hoeveel van de trekkers zullen de overtoch niet eens halen?
  6 weken rijden, kunnen lang niet alle oude trekkers aan, in zand en stof...

 • Sjaak

  Slecht idee.....de transmissie en de motor van een trekker is niet gemaakt om lange afstanden onbelast met hoge toeren te maken. Dat geldt zeker voor trekkers van die leeftijd.
  Waarschijnlijk zullen er al velen onderweg stranden en anders beginnen ze in Gambia meteen met een trekker plus onkosten....het is dan nog steeds Boer helpt Boer, maar wel van de 'wal in de sloot'....

 • Koen123

  Mooi humaan idee, heb wel mijn twijfels , heb als boer en jaarlijks bezoeker van Gambia vanaf 1992 nog weinig van de grond zien komen ,organiseren is hier een onbekend begrip , projecten van uit vele landen starten met succes , en zijn een jaar later weer gestrand , waarom? Bijna niemand kan het uitleggen, corruptie,diefstal,geldgebrek ,brandstof tekort, ja en nee , meestal gebrek aan organisatie, lands enigste bier brouwer word gerund door een Ier ,niet omdat hij zelf zegt zo bijzonder is ,maar omdat anders chaos de overhand krijgt, zelfde verhaal bij de pinda verwerker. Toch juich ik dit idee toe ,en wens ik de deelnemers veel succes en natuurlijk veel plezier Gambia is een mooi land ,als ik nog 20 was ging ik meteen mee , goede reis vr. Groet koen.

 • keba

  Een mooi initiatief, de boeren in Gambia zullen hier zeker hun voordeel mee kunnen doen. Het landbouw beleid in dat overigens zeer vruchtbare landje kan wel een aanpassing richting 2014 gebruiken. Immers nog steeds wordt er geboerd op de traditionele manier, zaaien voor het regen seizoen en dan daarna oogsten. Vervolgens ligt het land braak tot het volgende jaar. Als het lukt om middels dit project daar verandering in te brengen zal dat een boost geven voor de verschillende boeren gemeenschappen in het land.
  En waarom dan niet zelf je eigen of gedoneerde trekker daarheen rijden en nu al in contact komen met de gemeenschap waarvoor je op reis gaat.

 • abdul

  hier staan de wereld trekkers ook nieuwe die stilstaan omdat er geen geld is voor diesel,onderhoud, banden Een ezel of koe is voordeliger en ook zijn hier genoeg handen om het werk te doen ,die mensen weten niet wat er speelt in gambia

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.