Home

Achtergrond 292 x bekeken

VN kondigt wereldwijde studie coöperaties aan

New York – De Verenigde Naties (VN) verrichten een wereldwijde studie naar hoe coöperaties werken en welke rol ze spelen. De studie moet leiden tot een open database met uitgebreide informatie over coöperaties op sectorniveau. De landbouw speelt een belangrijke rol, maar de VN kijkt ook naar bijvoorbeeld kredietunies en coöperaties van huiseigenaren.

Volgens de VN zijn 1 miljard mensen wereldwijd lid van een coöperatie. Coöperaties zouden circa 100 miljoen banen ondersteunen. De VN zegt de belangrijke rol te erkennen van coöperaties in de sociale en economische ontwikkeling en hun bijdrage aan het reduceren van armoede. Het onderzoek wordt uitgevoerd door DESA, de afdeling voor economische en sociale zaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.