Home

Achtergrond

EU kapittelt Grieken om veronderstelde BSE-uitbraak

Den Haag - De Europese Commissie kapittelde de Griekse minister van landbouw over de manier waarop hij gecommuniceerd heeft over de vaststelling van twee gevallen van BSE bij uit Nederland afkomstige runderen.

De uitbraak van BSE was donderdagmiddag nog steeds niet bevestigd door het Europees referentielaboratorium in het Britse Weybridge. Nederland heeft gevraagd om bevestiging van de uitbraak.

De Griekse minister maakte de vondst van de BSE-gevallen anderhalve week geleden bekend, voordat Nederland werd geinformeerd.

Het Nederlandse ministerie van Economische Zaken heeft in de eerste en tot nu toe enige reactie gemeld het opmerkelijk te vinden dat BSE is vastgesteld twee koeien, geboren in 2008 op twee verschillende bedrijven in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.