Home

Achtergrond

Boeren op achterstand door gebrek aan snel internet

Terwijl stedelingen al volop films via Netflix kijken, zijn plattelandsbewoners al blij als ze niet vastlopen tijdens de ontvangst van een paar foto’s per mail. Snel internet op het platteland is zeldzaam. Boerderij onderzoekt de situatie.

Het platteland blijft digitaal gezien achter door het ontbreken van snelle internetverbindingen. Dat stelt het Plattelandsparlement. Naar schatting 500.000 adressen in het buitengebied staan momenteel op achterstand door trage internetverbindingen als gevolg van te weinig capaciteit. Die achterstand betreft bijvoorbeeld het runnen van webwinkels, of digitaal contact maken met school, huisarts, vakbladen, voerleverancier en afnemers. Maar ook melkrobots zijn aangesloten op internet. Hoe lang gaat dat allemaal nog goed zonder haperen? Boerderij onderzoekt middels deze korte enquête de situatie op boerenbedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.