Home

Achtergrond

Wout Dekker (1956)

Alle hens aan dek. (2013: 31)

Oud-Nutreco-topman Wout Dekker moest als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Rabobank in 2014 opnieuw flink aan de bak. Er was extern kritiek op een vermeende rem op kredieten, de werking van de afdeling Bijzonder Beheer en de wijze waarop de bank renteswaps ook bij ondernemers in het MKB aan de man bracht. Intern woedde een competentiestrijd tussen de lokale ­Rabobanken en ‘de centrale’ terwijl de bank nog worstelt met lastige dossiers als over­financiering in de glastuinbouw en binnenvaart en commercieel vastgoed.

Dekker hielp de schade beperken. Er loopt nu onderzoek naar de ondernemingsstructuur van Rabobank waardoor intern de rust wat lijkt te zijn teruggekeerd. De kredietverliezen in bepaalde sectoren vallen vooralsnog mee en de Raad van Commissarissen wist een topman met allure aan te trekken: oud-consultant van McKinsey en voorzitter van de Sociaal-Economische Raad Wiebe Draijer.

Met de aanstelling van Draijer moet de coöperatieve bank, met bijna € 30 miljard aan kredieten in het agrarisch MKB, in rustiger vaarwater komen. In elk geval zal Dekker, nu er niet langer een interim-opperhoofd aan het roer staat van de bank, wellicht minder betrokken hoeven zijn bij alle besluiten.

 

FUNCTIE

• Voorzitter Raad van Commissarissen ­Rabobank

Of registreer je om te kunnen reageren.