Home

Achtergrond

Ton Loman (1955)

Loman zwaait met de bijl, maar waarom? (2013: nr. 11)

Net als vorig jaar rommelt het bij het Agrifirm van Ton Loman (1955), en wel alsof de Vesuvius in Apeldoorn is uitgebarsten. Loman ontsloeg grotendeels op eigen titel de algemeen directeur, financieel directeur en het hoofd personeels­zaken van zijn grootste werkmaatschappij, Agrifirm Feed. Daarvoor was de directeur van Agrifirm in Duitsland er al uit­gegooid.

De reden voor de reeks ontslagen blijft onbekend; feit is dat de tegenvallende resultaten van Agrifirm dit jaar vooral zijn toe te schrijven aan de onderdelen die co-producten maken en de buitenlandse voer-bv’s die rechtstreeks door de hoofd­directie worden aangestuurd.

Loman en zijn team willen in een krimpende markt aandeel winnen. Dat lijkt op zich te lukken. Via ‘product leadership’, het maken van de beste producten.Over de grens breidt Agrifirm voorzichtig uit. China geldt als groeimarkt. De capaciteit van de fabriek in Suzhou wordt verdubbeld. Die van de nieuwe varkensvoerfabriek in Tianjin, 150 kilometer van Peking, zelfs verdrievoudigd.

 

FUNCTIE

• voorzitter hoofddirectie Agrifirm Group

NEVENFUNCTIES

• commissaris bij Plukon Royale 
Holding bv

• commissaris bij Holland Malt bv

• lid adviesraad Animal Sciences Group, Wageningen UR

• lid Nederlands Agribusiness Forum

• lid stuurcomité Europese veevoerkoepel Fefac

Of registreer je om te kunnen reageren.