Home

Achtergrond

Marc van Rooi (1966)

Snel groeiende melkveehouder 
in varkens. (2013: nr. 37)

Marc van Rooi is de motor achter de gestage expansie van het Helmondse Van Rooi Meat. Deze no-nonsense ondernemer lijkt zijn ondernemersvisie werkende weg te ontwikkelen. Tot nu toe gaat dat goed. Het bedrijf is de laatste jaren uitgegroeid tot de tweede slachterij van Nederland, maar geen jaarrekeningen deponeren kan eigenlijk niet meer bij een bedrijf van deze omvang en status.

Van Rooi heeft het afgelopen jaar de productie (aantal slachtingen) fors weten uit te breiden. Het bedrijf is naast Vion de enige die een exportlicentie heeft voor China.

Nadat Van Rooi in 2006 een splinternieuwe slachterij bouwde in Helmond, breidde hij uit via de aankoop uit faillissement van voorverpakker Van Pelt in 2008. In 2010 volgde Proviande, via dezelfde weg en in februari 2012 nam hij zo Deen Hobu over. Van Rooi is in Nederland de hofleverancier van Jumbo supermarkten.

Dit jaar is de in 2013 ingezette forse uitbreiding van de slachterij in Helmond afgerond. Eind 2013 zat Van Rooi al op 2,4 miljoen slachtingen per jaar.

Het Van Rooi-­imperium wordt bestierd vanuit de M & A van Rooi Lieshout Holding, Daaronder hangen alle activiteiten. Behalve de vleesbedrijven is dat ook de veehandel M.A. van Rooi in Lieshout en een vastgoed bv.

 

FUNCTIE

• directeur Van Rooi Meat

• melkveehouder in maatschap met broer

Of registreer je om te kunnen reageren.