Home

Achtergrond 1612 x bekeken

Henny Swinkels (1950)

Lobbyist en koninklijk reizend marskramer. (2013: nr. 9)

Met directeur corporate affairs Hennie Swinkels heeft familie VanDrie een gouden kracht in huis. Swinkels is daar waar voor de kalfsvleesintegratie een belang valt te verdedigen, of waar een belang kan liggen. Bovendien is hij een werknemer met een flinke portie scoringsdrift.

Swinkels doet enorm zijn best om nieuwe markten geopend te krijgen, zoals Japan en de Verenigde Staten. Daarvoor is hij als een reizend marskramer constant op weg, bij voorkeur in handelsdelegaties met een hoge en vaak zelfs koninklijke bezetting. Swinkels weet dat hierbij een lange adem nodig is. Direct resultaat is er zelden.

Soms gaan echter ook markten dicht, zoals de Russische. Daarnaast is er volop werk aan een nieuw structuur voor de kalverhouderij, bij de belangenbehartiging en in de afstemming. Daarbij is het zaak om de kwaliteitsborging overeind te houden, met name via de SKV.

De familie VanDrie blijft een beetje op de achtergrond, in de slachterijen, de veevoerfabrieken en in de verzamelcentra. Ze zorgt daar wel dat de kwaliteit in de keten op hoog niveau wordt geborgd en dat voortdurend wordt geïnnoveerd.

 

FUNCTIE

• directeur corporate affairs VanDrie Group

NEVENFUNCTIES

• bestuurder Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector (SKV)

• bestuurder van de Stichting Branche-­organisatie Kalverhouderij (SBK).

Of registreer je om te kunnen reageren.