Home

Achtergrond 2535 x bekeken

Helma Lodders (1968)

Laveren tussen coalitie en boer. (2013: nr. 32)

VVD-landbouwwoordvoerder Helma Lodders ontwikkelt een eigen liberale koers in het landbouwdebat, als vurig verdediger van het agrarisch ondernemerschap. Het is voor Lodders lastig om als lid van de grootste regeringspartij in een coalitie met de sociaal-democraten koersvast te blijven en tegelijk de broze samenwerking met de PvdA niet op het spel te zetten. Dat leidt in de Tweede Kamer soms tot hachelijke situaties, waarbij het maar de vraag is of ze haar pro-landbouw-koers kan volhouden. Tot nog toe loopt zij geen averij op.

Zowel bij de discussie over het stikstofbeleid als bij het debat over de Melkveewet bleef ze haar eigen lijn volgen, gericht op minder regels voor de veehouderij.

Lodders is sinds 1991 lid van de VVD en was tussen 2002 en 2008 wethouder in Zeewolde. Daarna is zij als zelfstandig adviseur aan de slag gegaan. Haar motto luidt: ‘Nederland sterker uit de crisis door ruimte voor ondernemerschap’.

 

FUNCTIE

• Tweede Kamerlid VVD

NEVENFUNCTIES

• lid Bestuur Stichting Sportpromotie ­Zeewolde

• lid Raad van Toezicht Omroep Flevoland

• lid Comité van Aanbeveling bij Stichting Wierde te Breda

• lid Comité van Aanbeveling 
Toon Hermans huis Zeewolde

• mede-eigenaar Lodders bv 
(30% ­eigenaar windturbine)

• lid Comité van Aanbeveling van de ­Vereniging Flevoboulevard

Of registreer je om te kunnen reageren.