Home

Achtergrond

Harry Paul (1961)

Autoriteit met hoge ethische standaard. (2013: - )

De baas van de ­Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit durft de sector een spiegel voor te houden. Paul is alom gerespecteerd, maar daarmee nog niet geliefd. Zowel binnen zijn eigen organisatie als daarbuiten is zijn boodschap rechtlijnig en helder: integriteit gaat verder dan alleen de wet naleven.

Bij de NVWA kreeg hij de ondankbare opdracht een zware bezuiniging door te voeren: het budget met een derde korten. Er was een forse crisis voor nodig die taakstelling een iets andere richting te geven, en het kabinet tot ­andere inzichten te brengen. ­Geloofwaardig blijven inspecteren en dan de middelen en manschappen beperken, is vragen om problemen. Ondanks schandalen – paardenvlees, furazolidon, ziekmakende zalm – bleef de inspecteur-generaal fier overeind.

Paul heeft het afgelopen jaar een duidelijke boodschap afgegeven aan het bedrijfsleven: niet alles wat meer geld oplevert, is moreel ook aanvaardbaar.

 

FUNCTIE

• Inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)

NEVENFUNCTIES

• Voorzitter Raad van Toezicht ZOA, 
(Internationale noodhulp/vluchtelingen­organisatie)

• Lid Raad van Toezicht Reformatorisch Maatschappelijke Unie

• Lid Raad van Advies Wageningen ­Academy

• Lid maatschappelijke Raad ­Gevangenenzorg Nederland

• Lid Curatorium Nederlandse School voor Openbaar ­Bestuur

Of registreer je om te kunnen reageren.