Home

Achtergrond

Frank Dales (1957)

Meedenkende dierenbeschermer. (2013: nr. 30)

Frank Dales is sinds 1 juni 2007 de directeur en het gezicht van de Dierenbescherming. Te merken is dat hij een politiek verleden heeft. Dales denkt mee, wil resultaat en poldert zich daar naartoe.

In 1990 begon zijn carrière in Purmerend als jongste raadslid van Nederland. In 2001 werd hij burgemeester in Breukelen. Ook was hij korte tijd voorzitter van D66.

Onder Dales heeft de Dierenbescherming gekozen om het welzijn van de landbouwhuisdieren te verbeteren door constructief te onderhandelen met de veehouderij. Ze ontwikkelde het Beter Leven Keurmerk en de bijbehorende sterrenwaardering. Daardoor is ze de richtinggevende organisatie op gebied van dierwelzijn in de veehouderij geworden en een stimulans voor innovatie.

Deze opstelling maakt dat de organisatie kwetsbaar is voor kritiek uit de achterban en van concurrerende clubs. Door slim te opereren en zich soms tijdig terug te trekken (bijvoorbeeld bij het veetransportsys­teem QLL) weet Dales zijn organisatie toch behoorlijk uit de wind te houden.

 

FUNCTIE

• directeur Dierenbescherming

NEVENFUNCTIES

• voorzitter Eurogroup for animals

• lid Raad van Toezicht Stichting de Wielborgh (zorginstelling)

• bestuurder Stichting Onroerend Goed Dierenbescherming

• bestuurslid Vereniging Fondsenwervende Instellingen VFI (brancheorganisatie)

Of registreer je om te kunnen reageren.