Home

Achtergrond

Dirk de Lugt (1961)

Goedkope suiker als uitdaging. (2013: - )

Dirk de Lugt is sinds 4 juni 2014 voorzitter van de raad van beheer van bietentelerscoöperatie Cosun. De Lugt moet zich nog bewijzen. Zijn eerste wapenfeit is dat Cosun in 2015 een ledenfinanciering gaat invoeren. Bietentelers kunnen geld voor een bepaalde periode stallen bij de coöperatie tegen een rentevergoeding. De grootste uitdaging voor De Lugt is om de bietenprijs in de benen te houden. Die was de laatste jaren uitstekend, met dank aan de hoge suikerprijs. Suiker is nu een stuk goedkoper en dat gaat de bietenprijs drukken. Bovendien vervalt in 2017 de quotering van suiker en isoglucose. De zoetstof kan suiker uit de markt drukken. Kan De Lugt zijn leden tevreden houden?

De Lugt heeft een akkerbouwbedrijf op Texel samen met zijn broer, zijn zoon en zijn neef. Die runnen het akkerbouwbedrijf. De Lugt kan zich helemaal bezig houden met Cosun. Maar het reizen tussen het eiland en het vasteland kost extra tijd. Gelukkig is De Lugt ook voorzitter van de raad van commissarissen van de Texelse veerbootdienst Teso. Hij kan van dichtbij erop toezien dat de boten op tijd varen en dat de passagiers tevreden zijn.

 

FUNCTIE

• Voorzitter raad van beheer Cosun

NEVENFUNCTIES

• lid Nationale Coöperatieve raad (NCR)

• voorzitter raad van commissarissen van de Texelse veerbootdienst Teso

• voorzitter college van kerkrentmeesters van de PKN Waddengemeente Texel

Of registreer je om te kunnen reageren.