Home

Achtergrond

Dirk Kloosterboer (1954)

Terug in de relatieve luwte van Darling. (2013: nr. 50)

De periode van een goede acht maanden aan de top van Vion, in 2012/2013, was voor Dirk Kloosterboer eigenlijk niet meer dan een uitstapje vanuit niet meer consumabel naar vers en weer terug. Kloosterboer wist al bij voorbaat dat met rest­materiaal meer geld is te verdienen dan met voedsel, zoals de ZLTO dat ook altijd wel had geweten. Terug bij het destructiebedrijf in Son is de grootste verandering voor Kloosterboer dat de bordjes zijn verhangen. Er staat niet meer Vion ­Ingrediënts op de gevel, maar Darling Ingredients. Bovendien gaat de winst voortaan naar de Verenigde Staten in plaats van naar de eigen kas en die van de ZLTO.

Voor de rest kan Kloosterboer voor een groot deel zijn eigen beleid bepalen. Darling heeft gezegd dat het het aangekochte bedrijf zo veel mogelijk zelfstandig wil laten opereren en die mededeling lijkt nog steeds van kracht.

Het zal Kloosterboer niet erg spijten dat hij slechts een tussenpaus was bij Vion. Er was weinig plezier te beleven aan de baan van CEO van Vion. Onder hem verkocht het bedrijf eerst al de Britse Grampian-­activiteiten die het in 2008 had gekocht en waarop zwaar is ­afgeschreven. Daarna volgde de verdere onttakeling.

 

FUNCTIES

• CEO Darling Ingredients International

• lid raad van bestuur Darling International Holding

NEVENFUNCTIE

• lid dagelijks bestuur VNO/NCW

Of registreer je om te kunnen reageren.