Home

Achtergrond 1562 x bekeken

Cees ‘t Hart (1958)

Bedachtzame strateeg. (2013: nr. 1)

Onder leiding van de bedachtzame en vriendelijke Cees ‘t Hart heeft FrieslandCampina zich ontwikkeld tot een ­wereldwijde merken- en ingrediëntenspeler. Dat blijft ook zo in moeilijker marktomstandigheden. Vorig jaar was het oogsttijd, dit jaar worden de stoppels zichtbaar en houdt de onderneming zich gedeisd. Tenminste, voor de zuivelbedrijven. De melkveehouders kunnen terugkijken op een topjaar.

FrieslandCampina voelt tegenwind. Want al transformeert het meer tot merkenspeler en ‘high care’ zuivelproducent – met ­babyvoeding aan de ene kant en klinische en ouderenvoeding aan de andere kant – toch moeten nog steeds ook grote volumes zuivel de deur uit.

De kritiek is dat het daarbij een beetje fout is gegaan. Toen de zuivelmarkt op z’n piek zat, heeft het de bulkzuivel te achteloos wegedaan. Vandaar de relatief sterke prestaties van Duitse zuivel, vooral begin dit jaar – wat de garantieprijs zo verrassend en leuk opstuwde.

FrieslandCampina is onder ‘t Harts leiding uitgebouwd tot een sterk bedrijf dat tegen een stootje kan en waar veel concurrenten jaloers op zijn.

 

FUNCTIE

• CEO FrieslandCampina

NEVENFUNCTIES

• voorzitter NZO

• bestuurslid Productschap Zuivel (tot 31-12-2014)

• lid Global Dairy Platform

• lid db VNO-NCW

• commissaris KLM

Of registreer je om te kunnen reageren.