Home

Achtergrond

Bart Hoogwegt (1970)

Galeriehouder met zuivelroots (2013: - )

Het lijkt niet zijn opzet te zijn geweest de scepter te gaan zwaaien over de Bracamonte groep, maar sinds september 2013 doet Bart Hoogwegt het toch. Over het waarom doen ­diverse geruchten de ronde. Vanaf een statige villa op een Groesbeekse golfbaan leidt hij het concern dat vader Henk Hoogwegt heeft ­opgebouwd, en waar Cees Veerman enkele jaren over heeft gewaakt.

Pa Henk heeft geprobeerd zijn zoon nog wel een goede agrarische basisopleiding te geven, want Bart heeft de studie internationale handel gevolgd aan Van Hall Larenstein, maar daarna is hij het hoofdstedelijke kunstwereldje ingedoken. Bart Hoogwegt heeft galeries in Amsterdam en Nijmegen en is een bekende naam in de wereld van de moderne kunst.

Samen met zijn twee oudere zussen beheert hij ook het familiebedrijf, dat ­bestaat uit onder meer de internationale zuivelhandelaar Hoogwegt, visverwerker Kennemer Vis, broodjesbedrijf Bracamonte Daily Foods, diverse kleinere ­bedrijven en een hele reeks golfbanen. Boven dit conglomeraat van bedrijven staat Bracamonte, het kantoor waar alle lijntjes ­uiteindelijk samenkomen.

Bij ­elkaar is het geheel goed voor een jaaromzet van meer dan ­
€3 miljard, waarvan de zuivelhandel ­ongeveer tweederde voor z’n rekening neemt.

 

FUNCTIES
• Eigenaar Galerie Bart

• Directeur Bracamonte groep

Of registreer je om te kunnen reageren.