Home

Achtergrond 999 x bekeken

Annie Schreijer-Pierik (1953)

Verovert Brussel met voorkeur-stemmen. (2013: - )

De Twentse boerin Annie ­Schreijer-Pierik had al een ­glanzende carrière als boeren­bestuurder, raadslid, statenlid en Kamerlid achter de rug toen ze in 2014 via een stormachtige campagne vanuit een onverkiesbare positie met stip een positie verwierf voor het CDA in het Europees Parlement.

Annie Schreijer kan leunen op een uiterst trouwe achterban, die haar desgewenst op ­diverse posities kan brengen. Het is iets waar het CDA ­rekening mee dient te houden.

De invloed van Schreijer komt waarschijnlijk meer tot uiting buiten het parlement, dan daarbinnen. Al laat ze vanuit het ­Europarlement regelmatig van zich horen en blijft ze binnen de EVP-fractie zeker niet onopgemerkt.

Schreijer heeft een groot netwerk, met name in het oosten van het land en vooral onder boeren en tuinders. De politica is zeer toegankelijk, gaat veel op pad, door het hele land, en kan zich stevig vastbijten in dossiers. Haar rol als Europarlementariër is niet om meer vanuit Brussel te regelen – liever minder. Maar als de Europese Unie dan iets regelt, dan wel aan weerszijden van de grens op dezelfde manier.

 

FUNCTIE

• Lid Europees Parlement voor EVP/CDA

Of registreer je om te kunnen reageren.