Home

Achtergrond

Aalt Dijkhuizen (1953)

Boegbeeld zonder politieke ambities. (2013: nr. 3)

Aalt Dijkhuizen is dit jaar begonnen in zijn rol als boegbeeld voor de topsector Agri & Food, hij volgde daarmee Cees ‘t Hart op. Dijkhuizen is geen voorzitter meer van Wageneningen Universiteit en Researchcentrum. Dat maakt het nog gemakkelijker zijn heldere standpunt over de hoogproductieve Nederlandse landbouw uit te dragen.

Dijkhuizens invloed reikt ver, maar hij zal zijn vingers niet branden aan het ­politieke handwerk, ook al is hij regelmatig gepolst. Hij zal wel graag politici faciliteren, als daarmee tenminste ook het belang van de landbouw gediend is.

Op talloze internationale reizen vergezelde hij het agri-bedrijfs­leven; hij heeft een ongekend groot netwerk en goede contacten met het koningshuis, wat ook van belang is om weer nieuwe contacten te leggen.

 

FUNCTIE

• voorzitter topsector Agri & Food

NEVENFUNCTIES

• lid Raad van Advies Struik Foods

• bestuurslid Sustainability Consortium

• raad van Toezicht Nederlandse
Publieke Omroep

• lid Raad van Commissarissen De Heus Animal Nutrition

• lid Raad van Toezicht, Incotec Zaad­veredeling

• buitengewoon Raadslid, Onderzoeksraad voor Veiligheid

• lid Adviesraad, HarvestaGG (Green Goods) bv

• lid Raad van Toezicht, Refresco Gerber

• lid Internationale ­adviesraad, Hendrix Genetics

• adviseur van de gouverneur Fujian Province China

Of registreer je om te kunnen reageren.