Home

Achtergrond 5 reacties

Franse actiedag trekt 36.500 deelnemers

Parijs – De nationale boerenmanifestatie die woensdag in heel Frankrijk werd gehouden, heeft volgens de organiserende bonden 36.500 deelnemers getrokken.

De FNSEA en de Jeunes Agriculteurs zijn zeer tevreden met die massale opkomst. Bovendien hebben ze met de acties direct al enkele toezeggingen van de regering los weten te krijgen. Zo stelt Parijs een verder onderzoek in naar de nitraatgevoelige zones, één van de problemen die voor de boeren centraal staan. Daarnaast zal de regering de controles op boerenbedrijven vereenvoudigen en meer coordineren. Dat werk wordt toevertrouwd aan een kleine commissie waarvoor ook een boer wordt uitgenodigd. Ten slotte wil Parijs ook met Brussel overleggen over de nieuwe vergroeningsregels in het kader van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

Laatste reacties

 • info36

  En wij in Nederland alles maar over ons heen laten komen.
  Het werkt toch wel wat die felle Fransen doen!

 • pieter p

  Als iedereen maar ja knikt en niets doet gebeurt er ook niets he

 • alco1

  Het gaat hem niet over het feit dat er wat gebeuren moet, maar hoe?
  Zoals in Frankrijk wegblokkades waar mensen die part nog deel hebben aan de misère en politie bestoken ben ik fel op tegen, dat werkt alleen maar averechts. Ludieke acties bij de supers zal veel meer begrip opbrengen.

 • koestal

  gewoon dumpers met aardappelen voor de ingang van de supers storten

 • koestal

  ook al nitraat en ammoniak gevonden

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.