Home

Achtergrond 1 reactie

Nutreco stelt beleggers gerust

Het aandeel Nutreco won deze week fors aan waarde en stond donderdagochtend met een koers van bijna 38 euro op het hoogste niveau sinds de aandelensplitsing in april.

De producent van veevoer, visvoer en vlees maakte voor investeerders in Engeland bekend vast te houden aan een bedrijfsresultaat van 400 miljoen euro in 2016. Dat valt veel analisten reuze mee, gezien het verlies van enkele grote klanten in de viskweek.
SNS Securities houdt vast aan een advies het aandeel vast te houden en heeft het koersdoel verhoogt van 35 naar 37 euro. Analist Richard Withagen heeft zijn winstverwachtingen voor de komende jaren verhoogd en is met een verwachte marge van 7,4 procent op premixen en speciaalvoer zelfs positiever dan Nutreco zelf. Rabobank stelt in een reactie dat Nutreco op koers ligt met een 'consistente en overtuigende' strategie, en geeft ook het advies het aandeel vast te houden.
Het aandeel kan een nieuwe 'boost' krijgen als de onderneming meer duidelijkheid verschaft over de mogelijke verkoop van de mengvoer en vleesactiviteiten in Spanje en Portugal. Hoewel Nutreco in alles dat het doet in Spanje marktleider is, zijn de Iberische activiteiten sinds de verkoop van vergelijkbare onderdelen – zoals Hendrix in Nederland -  een buitenbeentje met een gemiddeld lager rendement.
Het aandeel Mondelez won ten opzichte van vorige week 4,6 procent aan waarde. Het aandeel van de Amerikaanse snackgigant kwam woensdag uit op een waarde van 32,7 dollar, het hoogste niveau sinds het bedrijf in oktober 2012 is losgezet van Kraft Foods. De onderneming - bekend van Cadbury-melk, Oreo-koekjes en Milka-chocola - publiceerde in augustus een winst van 0,37 dollar per aandeel. Dat was fors beter dan de 0,34 dollar waar analisten volgens Thomson Reuters op rekenden.
Mondelez profiteerde net als andere Amerikaanse bedrijven deze week van het besluit van de centrale bank, de Federal Reserve, de geldkraan voorlopig open te houden. Hoewel Mondelez zeer internationaal actief is, blijft de Amerikaanse markt van groot belang. Gevreesd werd dat de afbouw van maatregelen die de economie moeten oppeppen, zou leiden tot inzakkend consumentenvertrouwen in de VS en dus minder bestedingen, ook aan snacks.
Mondelez riep ook veel positieve reacties van beleggers op door een strategisch partnerschap aan te gaan met de microblogsite Twitter. Mondelez krijgt volgens de deal in 'real-time' gegevens over het effect van haar marketinginspanningen op sociale media. Twitter levert analyseteams in de VS, het Verenigd Koninkrijk, India en Brazilië.  
Analisten van Credit Suisse hebben hun koersdoel verhoogd van 34 naar 36 dollar. JP Morgan Chase verhoogde het koersdoel eveneens, van 35 naar 38 dollar. Deutsche Bank is met een koersdoel van 34 dollar minder aanvallend en adviseert klanten het aandeel vast te houden. De Jefferies Group verhoogde het koersdoel wel maar zit met 33 dollar aan de lage kant van het spectrum.

Eén reactie

  • koestal

    veel visvoer nodig

Of registreer je om te kunnen reageren.