Home

Achtergrond laatste update:30 jul 2013

Stuur uw zomerse boerenfoto’s in

Het is warm en droog, de temperaturen zijn tropisch. Welke invloed heeft het zomerse weer op uw bedrijf? In navolging van de winterse boerenfoto’s ontvangt Boerderij graag zomerse boerenfoto’s van lezers. De eerste inzendingen zijn binnen.

Hoe houdt u als boer het hoofd koel? Hoe gaat u om met de tropische weersomstandigheden? Welke maatregelen neemt u om bijvoorbeeld hittestress bij uw vee te voorkomen? Of op welke manier geniet u juist van het warme weer? De redactie is benieuwd naar uw zomerse plaatjes.

Het kan van alles zijn. Hooien in de felle zon, een provisorisch zwembad op de boerderij of een koe onder een parasol; Boerderij ziet uw foto’s graag tegemoet.

U kunt uw zomerse boerenfoto’s sturen naar bouke.poelsma@reedbusiness.nl. Een selectie van de inzendingen wordt geplaatst op Boerderij.nl. Vermeld bij uw foto's ook uw naam, woonplaats en een korte beschrijving.

Zie hieronder voor de eerste serie foto's.

Foto

 • Mathieu Duvekot in Zoutelande (Z.) stuurde deze foto van een productieveld voor de bloemzaadteelt. Hij schrijft: “Met dit zomerse weer staan de productievelden mooi in bloei. Als het zo doorgaat, wordt over twee weken de eerste soort bloemen geoogst. Er worden hier zes verschillende soorten bloemzaad geteeld.”

  Mathieu Duvekot in Zoutelande (Z.) stuurde deze foto van een productieveld voor de bloemzaadteelt. Hij schrijft: “Met dit zomerse weer staan de productievelden mooi in bloei. Als het zo doorgaat, wordt over twee weken de eerste soort bloemen geoogst. Er worden hier zes verschillende soorten bloemzaad geteeld.”

 • “Wie doet ons wat, hier heerlijk in de iglo”, schrijft Henry Sieljes in Schuinesloot (Ov.).

  “Wie doet ons wat, hier heerlijk in de iglo”, schrijft Henry Sieljes in Schuinesloot (Ov.).

 • “Ik vind het ook wel tijd voor een ijsje”, luidt het bijschrift van Henry Sieljes bij deze foto.

  “Ik vind het ook wel tijd voor een ijsje”, luidt het bijschrift van Henry Sieljes bij deze foto.

 • Rianne Franzen in Barsingerhorn (N.-H.) stuurde ons deze foto. Ze schrijft: “Mijn man is net klaar met melken en heeft de koeien naar buiten gedaan. Hij loopt in z’n overall van de stal naar het woonhuis, waar onze twee kinderen in hun zomerse kleding op hem wachten. Ons zomerse moment.”

  Rianne Franzen in Barsingerhorn (N.-H.) stuurde ons deze foto. Ze schrijft: “Mijn man is net klaar met melken en heeft de koeien naar buiten gedaan. Hij loopt in z’n overall van de stal naar het woonhuis, waar onze twee kinderen in hun zomerse kleding op hem wachten. Ons zomerse moment.”

 • De koeien van J.A. Hakkert in Buren (Gld.) hebben het warm. Ze zoeken de schaduw op onder de bomen.

  De koeien van J.A. Hakkert in Buren (Gld.) hebben het warm. Ze zoeken de schaduw op onder de bomen.

 • J.A. Hakkert stuurde ons ook deze foto en schrijft daarbij: “Het raam van de melkstal staat open met dit warme weer. Een van de koeien steekt nieuwsgierig haar kop naar buiten.”

  J.A. Hakkert stuurde ons ook deze foto en schrijft daarbij: “Het raam van de melkstal staat open met dit warme weer. Een van de koeien steekt nieuwsgierig haar kop naar buiten.”

 • Richard Renting stuurt een foto vanuit Frankrijk, waar ouderwets hooi wordt geschud met een Ford 5.000, net als in 1970. “Het is een hobbyweiland, waar groot, modern materiaal niet kan komen. Het perceel is omringd met bomen”, schrijft Renting.

  Richard Renting stuurt een foto vanuit Frankrijk, waar ouderwets hooi wordt geschud met een Ford 5.000, net als in 1970. “Het is een hobbyweiland, waar groot, modern materiaal niet kan komen. Het perceel is omringd met bomen”, schrijft Renting.

 • Jan en Joke Dekker in Twisk (N.-H.) zagen hun koeien verkoeling zoeken in het water. “Even lekker pootjebaden”, schrijft Joke, die de foto maakte. De meeste koeien kwamen zelf weer uit het water. Een koe moest daarbij worden geholpen.

  Jan en Joke Dekker in Twisk (N.-H.) zagen hun koeien verkoeling zoeken in het water. “Even lekker pootjebaden”, schrijft Joke, die de foto maakte. De meeste koeien kwamen zelf weer uit het water. Een koe moest daarbij worden geholpen.

 • Op een perceel bij Venlo werd deze foto gemaakt. Het beregeningswater in combinatie met de felle zon levert een prachtige regenboog op.

  Op een perceel bij Venlo werd deze foto gemaakt. Het beregeningswater in combinatie met de felle zon levert een prachtige regenboog op.

 • Via Scoopshot kwamen ook enkele foto’s binnen van ‘kamperen bij de boer’. Hero Bandingstra kampeerde bij een Nederlandse boer in La Chardeniére Montjay in Frankrijk. Hij fotografeerde een kip, haar ei en de consument.

  Via Scoopshot kwamen ook enkele foto’s binnen van ‘kamperen bij de boer’. Hero Bandingstra kampeerde bij een Nederlandse boer in La Chardeniére Montjay in Frankrijk. Hij fotografeerde een kip, haar ei en de consument.

 • Karen Arts kampeerde in Linschoten (U.) bij de boer. Ze stond midden in de oude boomgaard.

  Karen Arts kampeerde in Linschoten (U.) bij de boer. Ze stond midden in de oude boomgaard.

 • Jean-Paul van Hecke maakte deze foto in Ossendrecht (N.-Br.). Zijn kinderen hebben vanuit de caravan prima zicht op het vee.

  Jean-Paul van Hecke maakte deze foto in Ossendrecht (N.-Br.). Zijn kinderen hebben vanuit de caravan prima zicht op het vee.

 • Ook bij Hoeve Bouwlust in Maasland (Gld.) vermaken de campinggasten zich prima.

  Ook bij Hoeve Bouwlust in Maasland (Gld.) vermaken de campinggasten zich prima.

 • “Maaien, schudden, duinen en dan met de hele familie pakken hooi laden! Hier is opa Gerrit Snoeks in Lithoijen (N.-B.) op het land aan het werk met zijn kleinkinderen Lotte en Rens”, schrijft Linda van Kilsdonk, die de foto instuurde. Een prachtig plaatje.

  “Maaien, schudden, duinen en dan met de hele familie pakken hooi laden! Hier is opa Gerrit Snoeks in Lithoijen (N.-B.) op het land aan het werk met zijn kleinkinderen Lotte en Rens”, schrijft Linda van Kilsdonk, die de foto instuurde. Een prachtig plaatje.

 • “Hier een foto van onze hond Dana, die het ook erg warm had. Ze vond het heerlijk om af te koelen onder het water van een pas gespoten bron”, schrijft Gera Keizer in Emst (Gld.). 
Ook een mooie, zomerse boerenfoto gemaakt? Insturen kan nog altijd naar bouke.poelsma@reedbusiness.nl. Graag met naam, woonplaats en een korte omschrijving.

  “Hier een foto van onze hond Dana, die het ook erg warm had. Ze vond het heerlijk om af te koelen onder het water van een pas gespoten bron”, schrijft Gera Keizer in Emst (Gld.). Ook een mooie, zomerse boerenfoto gemaakt? Insturen kan nog altijd naar bouke.poelsma@reedbusiness.nl. Graag met naam, woonplaats en een korte omschrijving.

Of registreer je om te kunnen reageren.