Home

Achtergrond

Koersdoel Südzucker verhoogd

De Boerderij Index laat deze week een gemengd beeld zien, met zowel duidelijke winnaars als verliezers. De Britse bank Barclays verhoogde het koersdoel voor Südzucker, dat deze week niettemin een paar procent aan beurswaarde verloor.

Südzucker staat nu op een waarde van €32,50. Barclays had nog een doel staan van €27,50 maar verhoogde het doel naar €33 . Commerzbank is met €36  nog positiever over de kansen van de Duitse onderneming met suiker goed te verdienen.
In januari noteerde Südzucker nog een dieptepunt van dit jaar van €28,50 om een 'rally' in te zetten naar €34 , en vervolgens af te koelen. Südzucker is Europees marktleider met suiker en overigens slechts voor een deel beursgenoteerd. In het net afgelopen boekjaar maakte het bedrijf volgens eerdere ramingen 150 miljoen euro extra winst. Südzucker zet zich in de markt als stabiel onderdeel van een beleggingsportefeuille.
Het aandeel van groente- en fruithandelaar Total Produce steeg meer dan 5,5 procent, deels nadat zakenbank Goldman Sachs een koopadvies uitvaardigde en het koersdoel verhoogde. In maart maakte de Ierse onderneming bekend dat de omzet in het afgelopen boekjaar met 6 procent is gestegen terwijl de winst 8 procent toenam. Het aandeel staat met een waarde van 55 eurocent aanzienlijk hoger dan vorig jaar, toen 38,25 cent werd genoteerd. De handelsvolumes van Total Produce zijn beperkt.
De grote vleesverwerkers op de index laten een wisselend beeld zien. Het aandeel JBS won op de Bovespa-beurs in Sao Paulo won dinsdag en woensdag steeds meer dan 2 procent aan waarde. Het aandeel herstelt van een dalende trend die sinds Pasen is ingezet. Ook Smithfield Foods won aan beurswaarde maar Tyson Foods verloor op weekbasis bijna 4 procent.
Tyson Foods staat nu op $23,60 , nog altijd dichtbij in de top van de laatste 52 weken. Analisten denken dat Tyson nog wel terrein kan winnen tegenover Smithfield omdat het bedrijf de meest diverse productportefeuille heeft. Qua geografische omzetspreiding heeft Smithfield de beste papieren. De onderneming boekt 25 procent van de omzet buiten de VS tegen Tyson 20 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.