Home

Achtergrond

Weinig beweging Euribor

Het Euribor-rentetarief met een looptijd van drie maanden beweegt rond 0,226 procent. Vorige week lag dat nog iets boven de 0,190 procent.

Bij een looptijd van zes maanden is de interbancaire rente, vaak referentie bij leningen, licht afgenomen tot 0,367 procent. De markt is onzeker over het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB zou de rente kunnen verlagen om de waarde van de euro wat te verminderen. Zowel Duitsland als Frankrijk zagen in het laatste kwartaal de economie krimpen; de Eurozone kan wel wat exportgroei gebruiken.
Tegelijk zou een inflatie van 2 procent juist wijzen op ruimte om de rente weer wat te verhogen. De rente die de ECB commerciële banken berekent staat historisch laag op 0,75 procent. Banken lenen dus tegen een bijzonder laag tarief. De rentes die klanten wordt aangeboden liggen aanmerkelijk hoger. Volgens directeur Gerrit Zalm van ABN Amro zou het daarom beter zijn als banken in staatshanden toch weer op prijs mogen concurreren.
Prognose: vlakke koers.

Of registreer je om te kunnen reageren.