Home

Achtergrond 1 reactie

Olieprijs loopt op; energie leveren weer interessant

De olieprijs houdt de stijgende koers die vorige week al is ingezet. Maandag zakte de prijs iets weg naar 117,71 dollar per vat.

Echter dinsdag en woensdag steeg de prijs door richting 119 dollar. In het afgelopen halfjaar is de olieprijs niet zo hoog geweest. De reden is dat handelaren positief zijn gestemd over het economisch perspectief van de wereldeconomie. Ook blijkt dat er veel geld in omloop is waardoor de speculatieve vraag toeneemt.

De gasprijs loopt ook op, maar stijgt minder snel dan de oliekoers. Contractprijs 2014 is met een halve cent ten opzichte van vorige week gestegen naar 26 cent per kuub. Op de dagmarkt is de koers vlak en ligt iets boven de 26 cent.

Ook de elektraprijs loopt sinds maanden weer op. Lange termijn contracten koersen op ruim 48 euro per MWh. Korte termijnmarkt is vrij stabiel en schommelt rond de 51 euro per MWh baseload. Door de stijgende energieprijzen is het ook weer interessanter om stroom te leveren. Leveren aan het net tijdens piekuren levert 56,5 euro per MWh op. Baseload 47,5 euro per Mwh.

Eén reactie

  • koestal

    alle energie wordt duurder ,is niet zo erg als de agrarische produkten maar mee stijgen

Of registreer je om te kunnen reageren.