Home

Achtergrond 655 x bekeken

Euribor vrij stabiel

De Euribor-rente is vrij stabiel. De interbancaire rente, vaak referentie bij leningen, beweegt bij een looptijd van 3 maanden rond 0,21 procent. Bij een looptijd van 6 maanden beweegt de rente nabij de 0,336 procent. Het 'overschot' aan kapitaal in het bankensysteem bedraagt volgens een berekening van Thomson Reuters bijna 470 miljard euro.
De voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) Mario Draghi denkt dat de marktrentes pas gaan oplopen wanneer de hoeveelheid geld die banken niet ‘aan het werk zetten’ 200 miljard euro bedraagt. De opslagen op rentes blijven evengoed hoog zeker nu banken bijdragen aan de redding van SNS Reaal.
De Europese economie blijft zwak en de politieke onzekerheid in Italië helpt niet. Toch is de kans op een renteverlaging door de ECB onwaarschijnlijk omdat de positieve effecten op de economie hiervan vermoedelijk niet groot zullen zijn. Bovendien is het lastig om het juiste moment te kiezen voor het weer verhogen van de rente als de economische groei aantrekt.
Prognose: stabiele rente.

Of registreer je om te kunnen reageren.