Home

Achtergrond

Euribor vindt weg omlaag

Het Euribor-rentetarief voor 3 maanden is op weekbasis gedaald van 0,226 naar 0,221 procent. Bij een looptijd van 6 maanden beweegt het interbancaire rentetarief naar 0,35 procent.

Perspectief op grote schokken lijkt er niet te zijn. Analisten voorzien een voorzichtige stijging van de rente naar 0,4 procent richting het einde van 2013 omdat de inflatie dan vermoedelijk ruim onder de 2 procent zal komen.
Het rentebeleid van de Europese Centrale Bank is cruciaal. Het Franse bestuurslid Christian Noyer zei deze week dat de bank geen trek heeft de rente te verlagen als deze slechts de kernlanden van de Eurozone ten goede komt. De historisch lage beleidsrente van 0,75 procent wordt dus vermoedelijk nog wel even gehandhaafd. De lage rente maakt dat banken goedkoop lenen en bedrijven in elk geval iets goedkoper dan gewoon.
Prognose: rente daalt.

Of registreer je om te kunnen reageren.