Home

Achtergrond laatste update:23 dec 2013

Ton Loman (1955)

Grote stappen volgen nog.

Het rommelt bij Agrifirm. Achter de schermen werkt het bedrijf aan wijzigingen in de verkooporganisatie. Op gebied van mengvoer wil de onderneming in elk geval concurrent ForFarmers niet achterna, 'ook al giert de ambitie in Apeldoorn door de gangen', aldus topman Ton Loman. Voor hem geen beursgang of grote aankopen in het buitenland. Groei moet vooral uit de bestaande organisatie komen.

Loman en zijn managementteam willen in een krimpende markt marktaandeel winnen. Onder Loman wordt vol ingezet op product leadership, het maken van de beste producten. In het buitenland breidt Agrifirm voorzichtig uit. China geldt als groeimarkt. De productiecapaciteit van de fabriek in Suzhou wordt verdubbeld. In Tianjin, 150 kilometer van Peking, wordt de capaciteit van een nieuwe fabriek voor varkensvoer verdrievoudigd.

Loman staat intern bekend als man van de redelijkheid, maar dat betekent niet dat hij gebrek aan hardheid toont, bijvoorbeeld wanneer dochterondernemingen niet optimaal presteren. Doe je het goed, zoals premixendochter Nuscience, dan heb je de vrije hand.

 

FUNCTIE

• directievoorzitter Agrifirm

 

NEVENFUNCTIES

• bestuursvoorzitter Trusq

• lid raad van commissarissen 
Plukon Royale Holding bv

• lid raad van commissarissen 
Holland Malt

• lid raad van commissarissen AB-Oost

Of registreer je om te kunnen reageren.