Home

Achtergrond laatste update:23 dec 2013

Timo Huges (1965)

Bloementopman op dood spoor.

Het paradepaardje van de Nederlandse agribusiness is gestruikeld, en daarmee ook de juist opgestapte topman Timo Huges. FloraHolland (omzet 2012: €4,9 miljard) schokte de altijd van zelfvertrouwen blakende bloemenwereld door in oktober bekend te maken dat ze 200 banen schrapt. Hoewel Huges per 1 oktober overstapte naar de NS, zijn de plannen nog onder zijn leiding ontwikkeld.

De veilingklok in Bleiswijk verhuist naar Naaldwijk, terwijl de coöperatie stopt met keuren van bloemen en planten. Huges zet in op korte lijnen. Zo’n kwart van de managementfuncties verdwijnt. De handel vreest een meer commerciële rol van FloraHolland.

Het nieuwe beleid lijkt een wat late reactie op een oude tendens: kopers doen steeds vaker zaken buiten de veiling om. Binnen de branche wordt Huges verweten te laat stappen te hebben gezet. Huges zelf beklaagde zich vanaf zijn intrede in de sector in 2006 vaak over de eeuwige zucht naar 
consensus die een coöperatie tekent en remt.

De bij Frans Maas groot geworden Huges wordt opgevolgd door alweer een logistiek manager, nu de van Maersk Line afkomstige Lucas Vos.

 

FUNCTIE

• CEO Nederlandse Spoorwegen

• (ex-)directeur FloraHolland

 

NEVENFUNCTIES

• commissaris Havenbedrijf Rotterdam

• bestuurslid Strategisch Platform 
Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.