Home

Achtergrond laatste update:23 dec 2013

Stefaan Vansteenkiste (’64)

Vlaamse interim die Vion Food moet redden.

De Amerikaanse Vlaming Stefaan Vansteenkiste is sinds begin dit jaar interim-Chief Executive Officer van de Vion Food Divisie. Vansteenkiste is al meer dan tien jaar werkzaam als ‘managing director’ voor het Amerikaanse uitleenbureau Alvarez & Marsal LLC. Dat is gespecialiseerd in interim-
management voor bedrijven in een herstructurerings- of veranderingssituatie.

Vansteenkiste heeft 23 jaar ervaring als algemeen en financieel manager bij een scala aan bedrijven. Hij werkte onder meer voor bedrijven in de retail foodservice, kleding, pretparkbedrijven, communicatie, en de verwerkende industrie. Op zijn curriculum prijken bedrijven als het Belgische telefoonbedrijf Mobistar, recreatiebedrijf Six Flags België, inktenproducent SICPA en NS Hispeed.

Vansteenkiste heeft opleidingen gevolgd aan verschillende universiteiten en spreekt vloeiend Engels, Frans, Nederlands en Spaans.

In zijn hoedanigheid als CEO van Vions Food divisie heeft de buitenwereld nog niet veel van hem gehoord. De hooggekwalificeerde Vlaming is vooral intern druk bezig. Het is zijn taak om Vion Food weer op de rails te krijgen. De verwachting is dat Vansteenkiste binnenkort wordt opgevolgd door een nieuwe man, die wat langer kan blijven.

 

FUNCTIE

• CEO VION Food

 

NEVENFUNCTIES

• directeur HSA

Of registreer je om te kunnen reageren.