Home

Achtergrond laatste update:23 dec 2013

Sjoerd van de Wouw (1969)

Van activist tot communicatie-
talent.

Van ongenuanceerd activist tot communicatietalent. Sjoerd van de Wouw heeft in de loop der jaren geleerd dat met woorden meer te bereiken is dan met daden. Tot de moord op Pim Fortuyn werkte hij samen met met onder meer Volkert van der Graaf en Valentijn Wösten in de Vereniging Milieu Offensief (VMO) en maakte hij Veluwse veehouders het leven zuur. Inmiddels werkt hij al jaren als campagneleider bij Wakker Dier. De door hem ontwikkelde campagnes tegen (vermeende) misstanden in de veehouderij treffen meestal uitstekend doel. Zo bezien heeft hij met zijn carrièrestap ook een stap vooruit gezet in effectiviteit. In 2010 leken zelfs nauwe banden met de agrarische sector te ontstaan. De vrijage met ZLTO hield echter geen stand. Daarvoor verschillen de visies en doelen te sterk.Wel moet worden opgemerkt dat Wakker Dier zijn punt niet langer uitsluitend of vooral maakt over de rug van de veehouder, maar ook de supermarkten op de korrel neemt. Tussen het werk bij VMO en de baan bij Wakker Dier werkte Van de Wouw korte tijd als medewerker van Marianne Thieme in de Tweede Kamer. De banden met de Partij voor de Dieren zijn nog steeds sterk.

 

FUNCTIE

• campagneleider Wakker Dier

 

NEVENFUNCTIES

• mede-oprichter Vereniging Milieu 
Offensief (VMO)

• adviseur Partij voor de Dieren

Of registreer je om te kunnen reageren.