Home

Achtergrond laatste update:23 dec 2013

Piet Boer (1960)

Uitbouw- voorzitter.

Na de fusievoorzitter was er de voorzitter die mede vorm gaf aan de uitbouw van de onderneming en weer eens met de vuist op tafel slaat voor de leden. Veehouder Piet Boer doet dat als opvolger van Cees Wantenaar.

In het jaar van zijn aantreden als hoogste coöperatiebaas, stelde Boer een prestatieprijs van ruim €2,00 per 100 kilo in het vooruitzicht. Die werd met scepsis ontvangen. De zuivelmarkt werkte ook niet echt mee. Dit jaar wordt dat doel echter met glans behaald. FrieslandCampina profiteert sterk van een Aziatische rugwind. Ook verdedigde Boer namens de leden een wijziging van de driejaarlijkse melkgeldregeling tegenover de directie. Door die wijziging ontstaat meer solidariteit over en weer tussen coöperatie en zuivelbedrijf, en vloeit meer geld naar de leden.

Boer is het gezicht van de leden bij de directie, en moet de langetermijnvisie laten indalen bij de leden en hen meenemen naar meer duurzaamheid en gerichtheid op signalen vanuit de maatschappij.

Boer is een coöperatieman. Van nieuwkomers die ook op de zuivelmarkt komen, zoals A-ware (en daarachter Fonterra), moet hij niet veel hebben. Dat deelt hij met het management.

 

FUNCTIE

• voorzitter coöperatie FrieslandCampina • voorzitter raad van commissarissen FrieslandCampina


NEVENFUNCTIE
• commissaris Alfa Top Holding

Of registreer je om te kunnen reageren.