Home

Achtergrond laatste update:23 dec 2013

Pierre Berntsen (1963)

Een bescheiden bankier.

ABN Amro lijkt zich voor veel  bedrijven in de agrarische sector te ontpoppen als enige serieuze alternatief van de Rabobank. ING streeft allang geen marktaandeel van 10 procent meer na en klanten van Deutsche Bank worden linea recta naar de concurrentie gestuurd. De bank stelt zich niettemin opvallend weinig opportunistisch op in de sector. Het nieuwe ABN Amro bouwt in staatshanden rustig verder.

Pierre Berntsen past bij deze strategie. Berntsen blinkt als directeur agrarische bedrijven uit in bescheidenheid. De molenaarszoon wikt en weegt zijn woorden op een goudschaaltje, tenzij het de grondstoffenmarkt 
betreft. Boeren en tuinders moeten niets, ze kunnen ‘hooguit’, ‘wellicht’ of ‘vermoedelijk’ beter A doen dan B. Onder Berntsen jaagt de bank vooral op de grotere primaire bedrijven die uitblinken in ondernemerschap.

In 2013 stond Berntsen aan de wieg van een zogenoemde stresstest voor melkveehouders met groeiplannen. Wat is de impact van de introductie van dierrechten op het bedrijf? De bank gaat ervan uit dat het de sector lukt om introductie van de rechten te voorkomen, maar wil problemen voorkomen.

 

FUNCTIE

• directeur agrarische bedrijven ABN Amro

Of registreer je om te kunnen reageren.