Home

Achtergrond 4 reactieslaatste update:23 dec 2013

Marianne Thieme (1972)

Vaste waarde met sterk morele opvattingen.

Activistische voorvrouw van de mede door haarzelf opgerichte Partij voor de Dieren. In weerwil van de verwachtingen geen eendagsvlieg gebleken, maar vaste waarde in de Haagse politiek; in de peilingen staat haar fractie steevast op de huidige twee 
zetels. Marianne Thieme wordt gedreven door sterke morele opvattingen over de omgang met natuur, milieu en dier. Haar ideeën en plannen worden doorgaans door de agrarische sector sterk afgekeurd, maar in de samenleving vinden deze vaak weerklank. 
De recente uitspraak dat Nederlandse burgers met hun consumptieve gedrag medeverantwoordelijk zijn voor de natuurramp op de Filipijnen werd 
echter door vriend en vijand 
gehekeld. Eén van Thiemes grootste politieke successen is het bereiken van een meerderheid in de Tweede Kamer voor haar eigen initiatiefwetsvoorstel voor een verbod op de onverdoofd rituele slacht. Niettemin wees de Senaat dit plan later af. Ze is getrouwd met biologisch akkerbouwer Jaap Korteweg, tevens eigenaar van De Vegetarische Slager.

 

FUNCTIE

• fractievoorzitter in de Tweede Kamer van de Partij voor de Dieren

Laatste reacties

 • alco1

  Zo dom als haverstro. Maar kritiek scoort nu eenmaal gemakkelijk en er zijn nog al wat domme mensen, wat dat betreft is haar 'succes' allerbelabberdst.

 • boerderijdinther

  Je zou haast zeggen dat het belangenverstrengeling is, ze promoot altijd alleen maar biologisch of vegetarisch. Haar man, dus indirect Marianne, heeft hier profijt van als het goed gaat met deze sectoren.

 • info36

  Radicale mensen kunnen helaas slecht of niet relativeren.

 • Richie667

  'Zo dom als haverstro' of juist niet. Ze is juriste en politica.
  Denk dat ze heel goed weet hoe ze (de partij) de bevolking moet bespelen/beïnvloeden.
  Is juist een groot deel van de bevolking wat geen idee heeft qua agrarisch/natuur/dieren(welzijn)
  Citaat van een campinggast, op facebook, over een vos ' Ik wist niet dat vossen losliepen.'

Of registreer je om te kunnen reageren.