Home

Achtergrond laatste update:23 dec 2013

Kees van Arendonk (1951)

Stille kracht in de aardappelsector.

Kees van Arendonk is voorzitter van de Nederlandse Aardappel Organisatie en de Europese evenknie Europatat. De pootgoedsector is een belangrijke poot onder de Nederlandse akkerbouw. Zijn bijdrage aan een bloeiende sector moet niet worden onderschat. Werkt stilletjes op de achtergrond aan een gezondere aardappelsector en aan het wegwerken van exportbelemmeringen, zoals dit jaar met het Russische importverbod voor aardappelen uit de EU. De NAO speelde een belangrijke rol in de totstandkoming van het hygiëneprotocol om besmettingen met ringrot te voorkomen. Van Arendonk nam het voortouw om de opheffing van het Hoofdbedrijfschap Agrarische Groothandel en het Productschap Akkerbouw op te vangen. Daarvoor is de stichting NAO-projecten opgericht. Die gaat bijvoorbeeld de aanpak van de aardappelziekte erwinia voortzetten.

 

FUNCTIE

• voorzitter Nederlandse Aardappel 
Organisatie

 

NEVENFUNCTIES

• voorzitter Europatat

• vice-voorzitter NAK

• lid raad van commissarissen CNB

• lid raad van commissarissen CZ Rouveen

• ledenraadslid Achmea

• ledenraadslid Rabobank Flevoland

Of registreer je om te kunnen reageren.