Home

Achtergrond laatste update:23 dec 2013

Kees Gorter (1962)

Coöperatief ondernemer met lef

Kees Gorter zit sinds 2006 in de raad van commissarissen van fokkerij-organisatie CRV en van het hoofdbestuur van CR Delta. Sinds 2010 is hij voorzitter van laatstgenoemde. CR Delta en CRV behoren tot de grootste fokkerijorganisaties van Nederland.

'Coöperatief denken en handelen zit in zijn aderen’, zeggen naaste bekenden over Kees Gorter. Gorter staat bekend als een man die weet wat hij wil, kennis van zaken heeft en recht op zijn doel afgaat. Hij weet hoofdzaken van bijzaken te scheiden en kent geen verborgen agenda. Daarbij kent hij de melkveesector als zijn broekzak.

Gorter beschikt over de nodige dosis lef, ook in zakelijk opzicht. Zo was hij een van de eerste ondernemers in Nederland die startten met een vergister voor het opwekken van groene energie. Dat deed hij niet alleen, maar samen met een andere melkveehouder en een zeugenhouder in de regio.

Lastige zaken gaat hij niet uit de weg. Zo maakte hij zijn agenda vrij en stond hij als voorzitter van vereniging Dorpsbelang Makkinga pers te woord tijdens het drama in juni dit jaar waarbij in de gemeente drie mensen omkwamen bij een ongeluk is een mestsilo.

 

FUNCTIE

• voorzitter bestuur CR Delta

 

NEVENFUNCTIES

• lid van raad van commissarissen CRV

• voorzitter vereniging dorpsbelang 
Makkinga

• melkveehouder in Makkinga

Of registreer je om te kunnen reageren.