Home

Achtergrond laatste update:23 dec 2013

Jos van Campen (1950)

Uitgesproken voorzitter in laatste termijn.

Jos van Campen van Royal Cosun is één van de zeldzame, uitgesproken, regelmatig in het publieke debat aanwezige coöperatievoorzitters. Van Campen is ook voorzitter van de Commissie Economische en Algemene Zaken van de Cibe, de Europese organisatie van bietentelers. In die hoedanigheid is hij een sterke lobbyist voor de suikerindustrie in Brussel. De suikermarktordening wordt verlengd tot 30 september 2017. Brussel wilde de suikerregeling in 2015 beëindigen. Van Campen leverde een belangrijke bijdrage aan de verlenging. Van Campen is sinds 2003 voorzitter van Cosun. Hij stopt volgend jaar. Opvolger Dirk de Lugt draait zich al warm. Onder Van Campens zijn leiding heeft bietentelerscoöperatie Cosun een transformatie ondergaan. Cosun was een coöperatie met een waaier van verschillende bedrijven. Nu is het een coöperatie met een beperkt aantal bedrijven, sterk op de primaire sector gericht. De bedrijven hebben maar één taak: het tot waarde brengen van agrarische grondstoffen. De transformatie van Cosun heeft de bietentelers geen windeieren gelegd. Ze 
kregen de laatste jaren een beste prijs voor de bieten.

 

FUNCTIE

• voorzitter coöperatie Royal Cosun

 

NEVENFUNCTIES

• voorzitter Nationaal Coöperatieve Raad

• vice-voorzitter International Confedera-tion of European Beet Growers (Cibe)

Of registreer je om te kunnen reageren.