Home

Achtergrond 2525 x bekeken laatste update:23 dec 2013

Jannes Oosterveld (1952)

Onverzettelijke optimist.

Directeur Jannes Oosterveld van DOC Kaas dwingt met zijn onverzettelijke optimisme respect af. Als zakelijk leider van de tweede zuivelcoöperatie van Nederland heeft hij zware tijden meegemaakt, geprobeerd DOC Kaas te koppelen aan andere zuivelspelers en zet nu volop in op een zelfstandig voortbestaan. Bijna tegen beter weten in.  Hoe dat afloopt, daar mag opvolger Marc Ligthart zich samen met het coöperatiebestuur mee bezig houden.

Na ruim 12 jaar als hoogste baas is Oosterveld bijna DOC Kaas 
geworden. Hij heeft stevig vorm gegeven aan het bedrijf, dat begon als een relatief bescheiden speler en nu qua melkvolume de nummer twee is in Nederland. Hij vormde het bedrijf om van simpele kaasproducent tot een bedrijf dat vrijwel de gehele kaasketen bestrijkt. Het is echter nog niet gelukt om daar ook de vruchten van binnen te halen en de vraag is of dat nog gaat lukken. DOC wordt zwaar belaagd door A-ware, dat eerder vergeefs heeft geprobeerd om samen te werken. Ook al belooft dit bedrijf een beter resultaat, DOC trekt zijn eigen spoor en wil zelf het geld verdienen voor de leden.

 

FUNCTIE

• algemeen directeur DOC Kaas

NEVENFUNCTIES

• bestuurder bij onder meer PZ, NZO en CSK Food Enrichment

Of registreer je om te kunnen reageren.