Home

Achtergrond 3 reactieslaatste update:23 dec 2013

Henk Kamp (1952)

De eeuwige minister.

Verzamelaar van ministersposten Henk Kamp drong deze zomer door tot de top vijftig van langstzittende bewindslieden. Opmerkelijk is dat hij dit niet te danken heeft aan één post, maar aan liefst vier. Voordat de VVD’er op 5 november 2012 aantrad als minister van Economische Zaken (EZ), was hij ook al eens minister van Vrom, minister van Defensie en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarvoor was hij Tweede Kamerlid en wethouder in Borculo. Kamp staat bekend als een harde werker en dossiervreter, en wordt gerekend tot de rechtervleugel van zijn partij. Als minister is de Achterhoeker onder meer verantwoordelijk voor het topsectorenbeleid en het energiebeleid. Bovendien worden onder zijn leiding – en zeer tegen de zin van de agrarische sector – de productschappen ontmanteld. Het afgelopen jaar brak hij een lans voor proef-
boringen naar schaliegas, maar na ophef daarover in politiek en samenleving kondigde hij eerst nieuw onderzoek aan. Kamp legde als informateur, samen met PvdA’er Wouter Bos, de basis voor het huidige kabinet.

 

FUNCTIE

• minister van Economische Zaken

Laatste reacties

 • agratax2

  Kamp breekt de Schappen af. We moeten wel aantekenen dat een groot deel van de boeren al vele decennia van deze geldverslindende organisaties verlost wou worden. Schappen zijn nl. de meest ondemocratische instellingen die we ons kunnen denken en in de laatste kwart van de vorige eeuw waren de boeren er aan toe om dit voortvloeisel van de slechte tijden rond WO II maar eens op te doeken of anders te organiseren meer democratisch. Nooit iets van gekomen en ze bleven heffingen inkasseren, om werk te doen wat ook vis e landbouw organisaties had kunnen worden gedaan met democratische controle.
  1960 hadden we een policus, Boer Koekoek, die als hoofd doel had 'Weg met het Landbouwschap'. Hij opereerde ongeveer als mevr. Thieme van de PvdD altijd en overal zijn stokpaardje bij halen.

 • koestal

  nononsens minister

 • koestal

  niet erg geliefd in Groningen

Of registreer je om te kunnen reageren.