Home

Achtergrond 1551 x bekeken laatste update:23 dec 2013

Helma Lodders (1968)

Laveren tussen liberaal en boervriendelijk.

Met een 28e plaats op de kieslijst kwam Helma Lodders (VVD), echtgenote van een melkveehouder, op 17 juni 2010 in de Tweede Kamer. Als lid van de grootste regeringspartij is zij één van de invloedrijkste politici in de parlementaire landbouwcommissie. De Brabantse van geboorte kent de dossiers goed en heeft zich de afgelopen drie jaar een vurig verdedigster van (agrarisch) ondernemerschap getoond. De strenge regels van Natura 2000 zijn haar een doorn in het oog. Het is mede aan haar inzet te danken dat sommige scherpe kantjes eraf zijn gevijld. Rondom de hervorming van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid had zij soms moeite om de liberale boodschap goed voor het voetlicht te brengen: de partij steunt de agrarische sector, maar is geen liefhebber van Europese subsidies. Eind 2013 riep zij in Trouw dierenrechtenorganisaties op ‘terug in hun hok’ te gaan. Lodders is sinds 1991 lid van de VVD en was tussen 2002 en 2008 wethouder in Zeewolde. Daarna is zij als zelfstandig adviseur aan de slag gegaan. Haar motto luidt: ‘Nederland sterker uit de crisis door ruimte voor ondernemerschap’.

 

FUNCTIE

• Tweede Kamerlid VVD

 

NEVENFUNCTIES

• bestuurslid Stichting Sportpromotie 
Zeewolde
• lid raad van toezicht Omroep Flevoland,
• mede-eigenaar Lodders bv (30 % 
eigenaar windturbine).

Of registreer je om te kunnen reageren.