Home

Achtergrond laatste update:23 dec 2013

Hans Huijbers (1959)

2014 jaar van de waarheid.

Hans Huijbers heeft geen gebrek aan optimisme. Hij debiteerde een mooie serie quotes op de aanhoudende malaise bij vleesconcern Vion, waar hij als ZLTO-voorman voorzitter van de Raad van Commissarissen is. “Vion gaat weer groeien”, zo wist Huijbers. “Deze tent gaat recht staan.” Ook een forse reorganisatie bij ZLTO moet wat de Brabander betreft niet worden gezien als een nederlaag. ZLTO wordt niet minder, maar juist meer relevant op het boerenerf en gaat bovendien de aanval inzetten op adviesdiensten. ZLTO wekte soms de indruk van een hautaine, ingedutte club. Het geld van de Vion-dividendstroom werd gemakkelijk uitgegeven, onder meer aan een wirwar aan projecten waarvan sommige weinig aantoonbaar voor de boer hebben betekend. Tegelijk is het voor leden bitter dat de top van het bedrijf in het verliesgevende 2012 haar aandelen met winst terugverkocht, een ongewone transactie waarmee Huijbers akkoord ging. Blijven de gelederen van ZLTO in 2014 
gesloten en hoe wel zal het schip Vion varen nu het grootzeil is verkocht.

 

FUNCTIE

• voorzitter ZLTO en investeringsvehikel NCB Ontwikkeling

 

NEVENFUNCTIES

• vice-voorzitter en lid dagelijks
bestuur LTO Nederland, portefeuillehouder duurzaamheid

• voorzitter Raad van Commissarissen Vion
• lid Raad van Toezicht Has Den Bosch

Of registreer je om te kunnen reageren.