Home

Achtergrond laatste update:23 dec 2013

Hans Hoogeveen (1959)

Topambtenaar 
op de achtergrond

Directeur-generaal Hans Hoo-geveen van het ministerie van Economische Zaken is de hoogste ambtenaar van staatssecretaris Sharon Dijksma. In die hoedanigheid draagt hij de verantwoordelijkheid voor dossiers als land- en tuinbouw, agribusiness, GLB en internationale voedselzekerheid. Hoogeveen staat bekend als een gedreven man en is sinds 1984 in dienst van het toenmalige ministerie van Landbouw. Hij is mede dankzij zijn uitgebreide netwerk steunpilaar geweest van een aantal opeenvolgende bewindslieden. Hoogeveen heeft veel ervaring op internationaal gebied, onder meer als onderhandelaar tijdens het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie en als voorzitter van het VN Bossenforum. Naast zijn werkzaamheden voor het ministerie geeft Hoogeveen sinds 2009 college aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur en de Fletcher School of Law and 
Diplomacy.

 

FUNCTIE
• directeur-generaal Agro bij het 
ministerie van Economische Zaken


NEVENFUNCTIES 
• professor of Practise in Natural 
Resource Policy aan de Fletcher School 
of Law and Diplomacy
• kerndocent bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur

Of registreer je om te kunnen reageren.