Home

Achtergrond laatste update:23 dec 2013

Frits van Eerd (1967)

Zoekende in de woestijn.

Eigenaar en CEO van Jumbo 
Supermarkten Frits van Eerd 
begon het jaar, zoals meerdere deelnemers aan de Dakar-rally, niet zo positief met een stevige buikloop. Zakelijk gezien was het voor de tweede grootste afnemer van agrarische producten in Nederland echter een jaar in de hoogste versnelling. In maart werd in Breda de grootste supermarkt van Nederland geopend: de 6.000 vierkante meter grote Jumbo Foodmarkt. De Foodmarkt is méér dan groot en moet nieuw elan uitstralen, met extra aandacht voor duurzame en lokale producten.

De hypermarkt moet de keten helpen momentum terug te winnen. De onderneming was na de overname van Super de Boer en C1000 een tijdlang erg met zichzelf bezig. Het leidde ertoe dat de autonome groei terugviel tot net onder het niveau van de markt. Het riep de vraag op of een grote onderneming als Jumbo nog wel door een familie kan worden geleid.

In 2013 werd ook snelheid gemaakt met de ombouw van eerder gekochte C1000-winkels. In november alleen al werden bijvoorbeeld twaalf vernieuwde winkels geopend. Eerder omgebouwde supermarkten van C1000 presteren volgens Jumbo in doorsnee goed.

 

FUNCTIE

• CEO Jumbo Supermarkten

 

NEVENFUNCTIES

• lid rallyteam Equipe Van Eerd

Of registreer je om te kunnen reageren.