Home

Achtergrond laatste update:23 dec 2013

Frank Dales (1957)

Meedenkende dierenbeschermer.

Frank Dales is sinds 1 juni 2007 de directeur en het gezicht van de Dierenbescherming. Te merken is dat hij een politiek verleden heeft. Geen blokkades of overvaltactieken, Dales denkt mee, wil resultaat en poldert zich daar naartoe.

In 1990 begon zijn carrière in Purmerend als jongste raadslid van Nederland. In 2001 werd hij burgemeester in Breukelen. Ook was hij korte tijd voorzitter van D66. Begin 2007 legde Dales die functie neer.

Onder Frank Dales heeft de Dierenbescherming gekozen om het welzijn van de landbouwhuisdieren te verbeteren door constructief te onderhandelen met de veehouderij. Dierenbescherming ontwikkelde het Beter Leven Keurmerk en de bijbehorende sterrenwaardering. Daardoor is ze de richtinggevende organisatie op gebied van dierwelzijn in de veehouderij geworden en een stimulans voor innovatie. De club is de belangrijkste gesprekspartner van de veehouderij bij de verbetering van het dierwelzijn. Die leidende positie wordt gerespecteerd door de andere dierenwelzijnsgroepen.

Deze opstelling maakt dat de organisatie kwetsbaar is voor kritiek uit de achterban. Door slim te opereren en zich soms tijdig terug te trekken (bijvoorbeeld bij QLL) weet Dales zijn organisatie uit de wind te houden.

 

FUNCTIE

• directeur Dierenbescherming

NEVENFUNCTIE

• voorzitter Eurogroup for animals

Of registreer je om te kunnen reageren.