Home

Achtergrond 951 x bekeken

Duitse akkerbouw verbetert bedrijfsresultaten

Berlijn - De Duitse akkerbouw heeft in 2012/2013 het best gedraaid met een verbetering van het bedrijfsresultaat van ruim 30 procent.

Dat constateert het Bauernverband (DBV) in zijn nieuwe jaarlijkse rapport over de gang van zaken in de agrarische sector. Gemiddeld was het resultaat in de akkerbouw 97.500 euro. De melkveehouderij daarentegen leverde in. Gemiddeld daalde het resultaat per bedrijf met 8700 euro naar 52.300 euro. Hoofdoorzaak waren de gestegen kosten. De intensieve veehouderij haalde gemiddeld 64.000 euro. Dat was meer dan in het voorafgaande jaar, hoewel de voerkosten stegen. De vleesprijs steeg echter nog meer. Voor het lopende jaar 2013/14 voorziet het Bauernverband voor de akkerbouw dalende bedrijfsresultaten als gevolg van de lagere graan- en koolzaadprijzen. Voor de intensieve veehouderij houdt de federatie vooralsnog een slag om de arm. De melkveehouderij echter profiteert van de aanzienlijk hogere melkprijzen, die inmiddels de 40 euro per 100 kilo overschreden hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.