Home

Achtergrond laatste update:23 dec 2013

Dirk Kloosterboer (1954)

Terug naar af.

Dirk Kloosterboer stond slechts korte tijd aan het roer van het noodlijdende Vion. In september 2012 volgde hij Uwe Tillmann op, die het veld moest ruimen wegens gebrek aan resultaat. Hij kwam van de Ingredients-divisie, de kurk waarop het hele concern dreef. Daar was hij sinds 2009 topman. Bovendien was hij vicevoorzitter van het concernbestuur.

Sinds april van dit jaar is Kloosterboer als topman van de holding opgevolgd door Rob Ruijter. Kloosterboer is terug op zijn oude stek bij 
Ingredients. Straks vertrekt hij daarmee naar de nieuwe eigenaar, het Noord-Amerikaanse Darling International. De verwachting is dat hij daar als topman zijn gang kan blijven gaan. Darling heeft gezegd dat het het aangekochte bedrijf zo veel mogelijk zelfstandig wil laten opereren.

Achteraf kun je zeggen dat Kloosterboer slechts een tussenpaus was. Onder hem verkocht Vion eerst al de Britse Grampian-activiteiten die het in 2008 had gekocht en waarop zwaar is afgeschreven. Daarna volgde de verdere onttakeling.

Kloosterboer studeerde voedingsmiddelentechnologie in Wageningen en werkte vervolgens jaren in Colombia. Daar werkte hij voor een melkveehouderijproject. Eenmaal terug kwam hij in dienst bij Sobel, de voorganger van Vion.

 

FUNCTIE
• CEO divisie Ingredients Vion Food Group

NEVENFUNCTIE
• lid dagelijks bestuur VNO-NCW

Of registreer je om te kunnen reageren.