Home

Achtergrond 1807 x bekeken laatste update:23 dec 2013

Bert Jansen (1959)

Evenwicht blijven houden zonder premie.

Bert Jansen, hoogste baas van zetmeelcoöperatie Avebe, staat voor een uitdagende missie. De coöperatie staat bekend als lastig bestuurbaar. En vanaf boekjaar 2012/2013 ontvangt Avebe geen evenwichtspremie meer uit Brussel van €14 miljoen. Desondanks wist Avebe opnieuw een recordprestatieprijs te realiseren. Het is een prestatie van formaat. De echte test komt dit boekjaar, nu de graanprijzen flink lager zijn dan vorig jaar. Dat drukt ook de zetmeelprijs. Kan Jansen de prestaties van boekjaar 2012/2013 evenaren? Dan wordt ook duidelijk of Avebe de consolidatieslag aan kan die plaatsvindt in de Europese zetmeelindustrie. Tussen de bedrijven door wist hij dit jaar zijn tentakels uit te breiden naar de groenteteelt, ongetwijfeld gescout door voorganger Okke Koo.

 

FUNCTIE

• CEO Avebe

 

NEVENFUNCTIES

• voorzitter raad van commissarissen 
The Greenery

• bestuurslid Dutch Biorefinery Cluster

• bestuurslid Productschap Akkerbouw

• bestuurslid VNG-VNFG

• bestuurslid FNLI

Of registreer je om te kunnen reageren.