Home

Achtergrond laatste update:23 dec 2013

Bert-Jan Ruumpol (1958)

Geen vriend van de coöperatie.

Bert-Jan Ruumpol transformeerde ForFarmers van een regionale voercoöperatie tot een internationaal voerconcern met beursambities. In 2012 rees de ster van de topman door de overnames van twee particuliere mengvoerconcerns: Hendrix en het Britse BOCM Pauls. De overnames maakten van ForFarmers een Europees toonaangevende speler. Het afzetvolume steeg van 2,5 miljoen ton in 2011 naar 6,3 miljoen ton nu.

2013 werd het jaar van consolidatie en voorbereiding op een beursgang in 2015 of 2016. Die is mogelijk gemaakt door het op afstand zetten van de coöperatie. De beursgang moet in de filosofie van Ruumpol de markt en dus de waarde van ledencertificaten vergroten. Op de achtergrond speelt zeker mee dat door de uitgifte van aandelen geld voor verdere groei kan worden opgehaald. 10 miljoen ton voerafzet is het doel.

Volgens Ruumpol speelt de beursgang onder leden helemaal niet, maar tijdens informatiebijeenkomsten toonden met name oudere leden zich uiterst kritisch. Het is dan ook de vraag of Ruumpol vertrekt uit onvrede of niet. Hij stapt op 'in goed overleg’. Voormalig Cargill-man Yoram Knoop volgt hem op, misschien ook een signaal.

 

FUNCTIE

• algemeen directeur ForFarmers

 

NEVENFUNCTIES

• bestuurslid coöperatie FromFarmers

• bestuursvoorzitter Stichting 
Administratiekantoor ForFarmers

(alle tot 1 januari 2014)

Of registreer je om te kunnen reageren.