Home

Achtergrond 2144 x bekeken 1 reactielaatste update:23 dec 2013

Alexander van der Lely (1969)

Melkrobottycoon op zoek naar tweede tak.

De topman van Lely, wereldmarktleider in melkrobots, is op zoek naar een tweede tak voor zijn bedrijf. Die is misschien snel gevonden. Hij is er namelijk van overtuigd dat boeren een tweede inkomstenbron nodig hebben, willen ze een rendabele bedrijfsvoering blijven houden. Hij wil dat boeren wind, zon en mest gaan benutten om het bedrijf energieneutraal te maken. Lely sorteert alvast op die trend voor door naast melkrobots, stalinrichting en voermachines ook windmolens en mestvergisters aan te bieden. Nu maar hopen dat daar net zo'n markt in zit als in de melkrobots.

Lely is actief in meer dan zestig landen en biedt werk aan ruim 2.000 mensen. De omzet bedraagt €565 miljoen. De investeringen in Research & Development bedragen 6 procent van de omzet

 

FUNCTIE

• CEO Lely Industries

Eén reactie

  • martensDLD

    robots verkopen kunnen ze als de beste,maar dan?
    als die dingen om een of andere reden niet lopen,zijn ze bij lely niet thuis

Of registreer je om te kunnen reageren.