Home

Achtergrond laatste update:23 dec 2013

Albert Jan Maat (1953)

LTO-kalmeerder exporteert vaardigheden.

Albert Jan Maat zag zijn invloed in 2013 toenemen door zijn verkiezing als voorzitter van de Europese koepel van landbouworganisaties Copa. Dat de voorzitter van LTO Nederland soms in de schaduw staat van die andere werkgeversvoorzitter – Bernard Wientjes – wordt ten onrechte als een minpunt beschouwd.

LTO Nederland staat als organisatie niet meer ter discussie, ondanks de forse reorganisaties die in de regio's zijn doorgevoerd. Dat is mede te danken aan de standvastige koers van Maat. Maat maakt deel uit van een generatie van vijftigers en zestigers (Noud Janssen, Hans Huijbers, Siem Jan Schenk), die in de komende jaren plaats moeten maken voor jongere bestuurders met nieuw elan.

 

FUNCTIE

• voorzitter LTO Nederland

 

NEVENFUNCTIES

• lid bestuur VNO-NCW

• lid bestuur Christelijke Agrarische 
Hogeschool Dronten
• voorzitter raad van toezicht 
Onderwijsgroep Noord
• lid dagelijks bestuur Sociaal 
Economische Raad
• voorzitter raad van toezicht Dollard-
college
• penningmeester Stichting Alfa Omega

Of registreer je om te kunnen reageren.